Home / Over

Over

OLIE BIJ CO
Olie bij Co is fijnproever op het gebied van diverse soorten olijfolie, azijn en delicatessen. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit kwalitatief hoogstaande en vaak biologische producten. Puur, ambachtelijk en met veel liefde gemaakt door kleine producenten.

OLIJFOLIE
Olijfolie is een plantaardige olie die gewonnen wordt door persing uit olijven. Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en bevat natuurlijke antioxidanten. De zuiverheid van de olijfolie wordt gemeten door het percentage vrije zuur. Als de olie niet meer dan 2% vrij zuur bevat dan wordt het bestempeld als “virgin” olijfolie. Bij een percentage van 0,8% of lager, mag het “extra virgin” heten. Pure olijfolie en virgin olijfolie zijn zeer geschikt om mee te koken. Bij verhitting van Extra Virgin olijfolie gaat de smaak grotendeels verloren.
Daarom wordt extra virgin olijfolie veelal koud gebruikt voor bijvoorbeeld pasta, salades en vinaigrettes.

Olie bij Co verkoopt diverse soorten olie afkomstig uit de mediterrane landen: Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland.

AZIJN
Azijn is een smaakmaker en een belangrijk bewaarmiddel voor voedsel. Azijn dat geschikt is om voeding te bereiden bevat tussen 4 en 8 procent azijnzuur en wordt verkregen via biologische processen. Diverse voedingsmiddelen zijn geschikt voor de productie, ze moeten alleen voldoende suikers en koolhydraten bevatten om vergist te kunnen worden. Sommige azijnsoorten, zoals balsamico, rijpen nog jaren in houten vaten. Hierdoor ontstaat een variëteit aan smaken. Olie bij Co heeft een groot assortiment azijnen, variërend van bijvoorbeeld frambozenazijn tot balsamico azijn.

DELICATESSEN
De olijfolie en azijncollectie van Olie bij Co wordt gecompleteerd door diverse delicatessen. Denk hierbij aan overheerlijke risotto’s en diverse pasta’s, maar ook de bekende cantuccini koekjes en ander lekkers.

CADEAU’S & RELATIEGESCHENKEN
De producten van Olie bij Co zijn uitstekend geschikt als cadeauartikel of relatiegeschenk. Wij geven graag een creatieve twist aan uw idee. Neem voor cadeau-ideeën contact op via info@oliebijco.nl

PROEVERIJ OP LOCATIE
Olie bij Co organiseert ook proeverijen van haar olijfoliën en azijnen op locatie. Tijdens de proeverij ontdekt u de verschillende soorten en maakt u kennis met verschillende streken en landen onder het genot van een hapje. Een leuk idee voor iedere culinaire genieter! Neem voor meer informatie en prijzen contact op via info@oliebijco.nl